• +90 342 360 12 00 - 3500 (Dahili)

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 8 Mart 2012 tarih ve 28227 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak kurulmuştur. Fakültemiz, Üniversitemiz Rektörlüğü bünyesinde 2547 sayılı Yüksek Öğrenim Kanunu'nun 4. maddesinde belirtilen amaçlar ve 5. maddesinde belirtilen ana ilkeler doğrultusunda hizmet vererek faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fakültemizde Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü ile Havacılık Yönetimi Bölümünde eğitim verilmektedir. Önümüzdeki yıllar içerisinde yeni bölümlerin kurulma çalışmaları ve Pilotaj Bölümü lisans eğitiminin başlatılması için gerekli çalışmaların yapılması planlanmaktadır. Akademik kadro eksikliği olan bölümler için ortak doktora ve yüksek lisans program açma çalışmaları da söz konusu olacaktır. Fakültemizin araştırma ve eğitim çalışmalarında ilgili kamu kurum, kuruluşlar ve sanayi ile ortaklıklar planlanmaktadır.

Fakültemizde 2 Profesör, 4 Doçent, 9 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi Dr. ve 5 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 21 akademik personel bulunmaktadır. 1 Fakülte Sekreteri, 1 Yük.Sek., 1 Şef,  1 Teknisyen, 1 Bilgisayar İşl., 8 Sürekli İşçi olmak üzere toplam 13 idari personel hizmet vermektedir.

Ayrıca, GAÜN Uçuş Eğitim Akademisi’nde 4 Pilot, 4 Uçak Kontrol ve Bakım Teknisyeni 4/B’li sözleşmeli personel olarak hizmet vermektedir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 20 öğrenci alarak eğitime başlamıştır. Havacılık Yönetimi Bölümü ise 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 60 öğrenci alarak eğitime başlamıştır. Havacılık Yönetimi Bölümü ile Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nün eğitim dili yüzde yüz İngilizcedir. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nde 86, Havacılık Yönetimi Bölümü’nde 97 öğrencimiz hazırlık sınıfında okumaktadır. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Doktora programında 12, Yüksek lisans programında 45 ve Çift Anadal programında 2 öğrenci bulunmaktadır. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören toplam öğrenci sayısı 666, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nde 335, Havacılık Yönetimi Bölümü’nde ise 331 öğrenci eğitime devam etmektedir.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü 32 Lisans programından, 18 Yüksek Lisans Programından mezun vermiştir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ise 25 lisans öğrencisi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 50 lisans öğrencisi mezun vermiştir.2022-2023 eğitim-öğretim yılında Havacılık Yönetimi Bölümü 19,  Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü 50  lisans öğrencisi mezun vermiştir. 2022 yılında Doktora programında ilk mezununu(1 kişi), Yüksek lisans programında da 3 öğrenci mezun vermiştir.

Gaziantep Üniversitesi Uçuş Eğitim Akademisi 2017 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Uçuş Eğitim Organizasyonu yetkisini alarak Pilot yetiştirmeye başlamıştır. Gaziantep Üniversitesi Uçuş Eğitim Akademisi olarak, Ulusal Sivil Havacılık Otoritesi olan SHGM ve Avrupa Uluslararası Sivil havacılık otoritesi olan EASA’nın mevzuatlarına uygun olarak kaliteden ve uçuş emniyetinden ödün vermeden Türk Sivil Havacılığına kalifiye Pilotlar yetiştirmek temel amacımızdır. Filosunda iki adet tek motorlu CESSNA 172S, bir adet çift motorlu DIAMOND DA-42 eğitim uçağı barındırmaktadır. Uçaklarımızda özellikle pilotaj öğrencilerimizin ileride hava yollarına geçiş sürecinde yabancılık çekmeyeceği ve bir benzeri hava yolları uçaklarında kullanılan yeni nesil glass cocpit Garmin 1000 seyrüsefer ve avionics sistemleri mevcuttur. Ayrıca Uçaklarımızın periyodik bakımları SHGM tarafından yetkilendirilmiş uzman teknik ekibimiz tarafından titizlikle yapılmaktadır.

Gaziantep Oğuzeli Havalimanındaki Hangar’da Uçuş Eğitim Akademisi öğrencilerinin eğitimlerine yönelik oluşturulmuş derslikler, brifing odaları, kütüphane, pilot dinlenme odası, servis ve sosyal imkanlarını da içeren yaklaşık 900 metrekarelik bir tesisten oluşmuştur. Uçuş Eğitim Akademimiz pilotluk yolunda ilk adım olan PPL(A) Hususi Pilot Lisansı, gece uçuşu yetkisi NR(A) ve Lisansı olan pilotlar için Uçuş Öğretmenliği FI(A) eğitimleri vermektedir. Ayrıca Pilotaj Bölümüne bağlı GAÜN Uçuş Eğitim Akademisinde PPL (Hususi Pilot Lisansı) eğitiminden 35 öğrenci, FI (Uçuş Öğretmenliği) eğitiminden 7 öğrenci, NR (Gece Uçuşu Yetkisi) eğitiminden ise 26 öğrencimiz mezun olmuştur. Halen 8 öğrenci PPL uçuş eğitimine devam etmektedir.

Yakın zamanda filosuna yeni eğitim uçaklarını ve yeni uçuş eğitim yetkilerini de ekleyecek olan Uçuş Eğitim Akademimiz uygun fiyatlarıyla ve profesyonel ekibiyle bölgemizin ve Ülkemizin havacılık sektörüne yeni bir değer katacaktır.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nün Akışkanlar, Temel Elektrik-Elektronik ve Kompozit Laboratuarları mevcut olup; bölümün ihtiyacı olan diğer laboratuvarlar için kurulum çalışmaları devam etmektedir.

Hedefimiz, Türkiye'nin kalkınma planları çerçevesinde Ülkemizde gelişen Havacılık Sektöründe oluşan eleman açığını kapatmak, toplumun havacılık konusundaki taleplerini karşılamak ve bölge ekonomisini bu sektörde hareketlendirmek üzere kurulmuştur. Bu çerçevede havacılığın yerlileştirilmesi ve yan sanayinin oluşturulması için Güneydoğu Anadolu Kümesi oluşturulması çalışmalarına fakülte olarak aktif destek verilmektedir.

5018 sayılı Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanunu gereğince, kamu kaynaklarının kullanılmasında etkinlik, verimlilik ve ekonomiklik ilkeleri doğrultusunda şeffaflık ve hesap verilebilirliğin sağlanması amacıyla Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 2022 Yılı Birim Faaliyet Raporu hazırlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 20/03/2020 tarih, 75850160-104.01.01.01-E.20993 sayılı kararı ile Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümümüzün adı Havacılık ve Uzay Mühendisliği olarak değiştirilmiştir.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       MAYIS 2024

 

ADAY ÖĞRENCİLERİMİZE

 

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi lisans-lisansüstü eğitimlerini tamamen İngilizce vermektedir . Lisans programlarımız 1 yıl süreli İngilizce Hazırlık Eğitimi sonrasında Fakültemizde 4 yıl süreli eğitim şeklinde gerçekleşmektedir.

 

Fakültemiz bu güne kadar 32 Uçak ve Uzay Mühendisi mezunu veren Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü , Havacılık Yönetimi Bölümü ve Pilotaj Bölümlerinden oluşmaktadır .(2020 YKS ile Uçak ve Uzay Mühendisliği ismi Havacılık ve Uzay Mühendisliği şeklinde değişmiştir ) Pilotaj Bölümü içinde yer alan Gaziantep Üniversitesi Uçuş Eğitim Akademisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ATO yetkisi ile 2017 ‘den bu yana PPL (A) başta olmak üzere eğitim vermektedir. 2020 Ağustos itibari ile 17 öğrencimiz PPL(A) eğitimini başarı ile tamamlamıştır.

 

Havacılık Yönetimi Yüksek Lisans ,Uçak ve Uzay Mühendisliği Multidisipliner Yüksek Lisans ve Doktora Programlarımız akademik kadromuzun danışmanlığında araştırma –geliştirme içerikli çalışmaları desteklemektedir. Araştırmanın uygulama geçmesinde önemli bir gösterge olan patent , faydalı model konularında başarılı çalışmalarımız bulunmaktadır.

 

Öğrencilerimizin bireysel ve takım çalışmaları ile sektöre yönelik araştırma geliştirme çalışmalarını gerçekleştirmesi interaktif eğitim sürecimizin önemli bir bölümüdür. Teorinin laboratuvar uygulamaları ve sektörel pratikle eş zamanlı verilmesi temel prensiptir. Bu anlamda Mühendislik eğitimimizin son dönemi havacılık ve savunma sanayii kamu-özel kuruluşlarında tam zamanlı bir çalışmayı ifade etmektedir.

 

Sevgili Gençler ;

 

Havacılık alanında disiplinler arası bir öğrenme süreci ile Eğitim sürenizi eş zamanlı farklı donanımlar ( Havacılık Yönetimi ‘nde yandal yapmak Pilotaj –GAÜN Uçuş Akademisinden PPL (A )Pilotaj lisansı almak , Mühendislik Cift Anadalı almak ,Öğrenci gruplarımız içinde araştırmalarda yer almak gibi )kazanımı ile tamamlamak için

 

Girişimci, yenilikçi araştırmacı ,

Profesyonel hedefleri göklerde veya yerden ötelere ulaşmak olan

Sizlere

Bize katılın diyoruz.

 

Tercih dönemi şansınız açık olsun.

 

Başarılar dileklerimizle..